woensdag 20 oktober 2010

Dekbedovertrek wordt eersteschooldagjurk
Tja, kleine meisjes worden groot...
Vandaag was de grote dag dat Wendy voor het eerst naar school mocht om kennis te maken. Ze had er veel zin in en was al een week de nachtjes aan het aftellen en nu was het dan zo ver.
Voor deze speciale dag had ik voor haar een jurk gemaakt van haar oude dekbedovertrek voor het ledikant. Vond ik wel heel mooi om te beseffen dat ons kleine meisje al een echte dame wordt. Waar blijft de tijd...
Ik heb het patroon van het eerste model uit de Knippie 4 van dit jaar gebruikt. Ik vond het nog best een lastig jurkje en nu hij af is, vind ik het eigenlijk helemaal geen model voor Wendy. Hij valt veel te wijd, voor zo'n tenger meisje. Maar ja, ik had hem special voor vandaag gemaakt en Wendy was er gelukkig wel helemaal blij mee. Dat is ze al snel, als er maar roze in zit.


Op de achterkant heb ik mijn eerste borduurtje gemaakt. Een patroontje dat bij de naaimachine zelf zat. Ik heb het eerst op vilt geborduurd en dat er vervolgens op gemaakt. Zo heb ik op de voorkant ook haar naam nog geborduurd, zodat iedereen direct wist wie ze was.Ze heeft het heel leuk gehad en had ook haar plekje al helmaal gevonden. Zo erg zelfs dat ze tegen mij zei dat mama nu wel weg mocht gaan.
En mama heeft toen maar de boodschappen gedaan. Is toch wel raar als je dat dan helemaal alleen doet. Ik zat steeds op te letten waar ze nu was. Mama moet dus ook nog erg wennen ;-).

2 opmerkingen:

 1. :-)))

  het is inderdaad wel erg groot, maar ook erg roze dus dat zal wel goed zitten ! en als het zo groot is, kan ze er lang plezier aan hebben ;)
  Ik vind het wel goed gevonden trouwens, om van een dekbedovertrek ene jurkje te maken..

  Verder veel sterkte aande mama :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het jurkje haar heel mooi staan!
  Op zich is het jurkje , naar mijn idee, goed voor haar.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails