maandag 2 juli 2012

Vestje en giletje

Ik had laatst een leuk topje gekocht voor weinig geld, maar vond het eigenlijk te kaal om hem gewoon te dragen. Het was een zwarte top met rimpels bij de schouder, dus er kon geen vestje met mouwen over, omdat je dan dat leuke effect kwijt bent.
Ik had dus een soort giletje in gedachten en vond er 1 in een Knipmode van vorig jaar. Toen vond ik het al een leuk giletje om van spijkerstof te maken, maar was er nog niet aan toegekomen. 
Dit is patroon 10a uit de Knipmode van maart 2011. Het sluit niet met knoopjes, maar met een ritsje. Ik heb er geen voering voor gebruikt, dat vind ik niet nodig bij spijkerstof. Ik heb bij de rits een beleg gedaan en de onderranden en armsgaten gewoon naar binnen geslagen en vastgestikt.
Dan nog een patroon die me direct al erg aansprak in de Knipmode, maar nog nooit gemaakt had. Dit is patroon 6 uit de Knipmode van oktober 2011. Een getailleerd vest zonder sluiting.
Ik heb er een losse gebreide stof voor gebruikt en misschien was deze stof wel te los voor dit patroon. Want toen ik hem tijdens het maken tussentijds past, bleek hij veel te groot, te wijd! Er zou langs de buitenrand een beleg moeten komen, maar doordat hij zo ruim viel heb ik het beleg weggelaten en een aantal cm va de buitenrand afgelockt. Daarna heb ik de rand met een omslag naar binnen geslagen en zo vastgezet. 
Je kunt het vest nonchalant los laten vallen, maar ik vind het wel leuk om hem met een dun riempje vast te zetten. En dat kun je dus ook weer op meerdere manieren doen. Ik ben toch heel blij met dit vest en het is makkelijk aan te schieten als het 's avonds wat frisser wordt, of als je nog even lekker buiten wilt zitten en het weer is er nog niet echt na...
De foto's zijn weer heel professioneel door mijn zoontje genomen, hij krijgt de smaak te pakken ;-)

2 opmerkingen:

 1. Leuke kleding heb je zelf gemaakt!
  En leuk dat je mij volgt! Ik volg je terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Hennie,
  Het ziet er heel mooi uit hoor, mooi gemaakt. Ik ben via Sancho bij je blog terechtgekomen en zie heel veel raakvlakken tussen ons, leuk is dat.
  Heel veel naaiplezier hoor en hartelijke groet,
  Astridh

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails