woensdag 15 december 2010

Klaar voor de Kerst!






Ik heb mijn jurk voor de kerst klaar! Was nog wel een heel project, omdat ik nog nooit met een voering gewerkt had, dus dat was wel even puzzelen. Ik heb de mouwtjes met de hand dichtgenaaid en ik moet zeggen dat dat niet mijn sterkste kant is, maar al met al ben ik heel tevreden met het resultaat.
Het is 1 van de zwarte jurkjes uit de Knipmode van december 2010. De stof zou eigenlijk een lange zwarte broek voor mijzelf worden, maar is uiteindelijk een jurk geworden.


Omdat de korte mouwtjes me toch wat fris leken met dit weer heb ik ook nog een bolero erbij gemaakt. Dit model komt uit een oude Burda van 2006 en dit is de eerste keer dat ik iets uit de Burda maakte. Dat was wel even wennen, want dat werkt toch net even anders dan de Knip. Eerst die onbenullig grote patroonbladen, dus die eerst maar eens doorgeknipt. Verder ging dit patroon maar tot maat 44, dus ik heb het zelf een maatje groter moeten tekenen.
Ook bij het inzetten van de mouwen miste ik wat inzetstreepjes. Maar het was een heel makkelijk patroon en ik had er een hele mooie stof voor. Volgens de verkoper een imitatie van een punta di roma. Een lekkere stevige tricot die heel makkelijk te verwerken is. Ik had het hele vestje in 2 uurtjes in elkaar, zonder een naadje te hoeven uithalen! Heerlijk.



Op de foto lijkt de kleur van de bolero iets anders dan in het echt. In het echt is het allebei mooi zwart.
Ik ben klaar voor de Kerst! Nu nog wat voor de kinderen...

3 opmerkingen:

  1. Wow hennie wat kan je dit toch goed!
    Ik zal regelmatig een kijkje nemen!
    Liefs Arda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Hennie,

    Wat fijn dat je jurk zo goed gelukt is!Het staat met zo'n bolero erbij net even ietsje feestelijker!! Twee vliegen in een klap!!!

    Leuk!

    Dat worden vast erg gezellige Kerstdagen!

    Groetjes Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie spullen maak je, Hennie. Ik kom vanaf het blog 'Freubeldingetjes' eventjes hier kijken...

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails