vrijdag 24 december 2010

Eindspurt voor Kerst...en...alles af!

Deze week nog druk bezig geweest met de kerstkleding. Het eten hebben we uitbesteed aan ouders en schoonouders, dus daar hoef ik me niet druk over te maken :-))

Zo maakte ik deze week nog een Elodie voor mijn nichtje van fleece! Is net weer even wat anders en lekker warm! Het is trouwens geen lapje van de markt, maar een fleecedeken van de Wibra. Een lap van 200 bij 150 voor €3,00, dat vind je op de markt niet en de kwaliteit is erg goed. Ik heb zelfs nog over voor een vest of een trui voor de kinderen!
Het bandje had ik nog over van een andere jurk en paste maar nét. Het vlindertje heb ik erop gemaakt, omdat je anders niet goed kunt zien wat de voor of achterkant is. Ik heb er namelijk geen rits ingezet. De maat is dezelfde als ik voor Wendy heb gebruikt, maar dan niet in lengte aangepast. Voor Wendy is deze versie al wat aan de korte kant, maar voor mijn nichtje moet het wel goed zijn.
Ik hoop dat ze er blij mee is en ben benieuwd of ze het komende kerst nog zal dragen...


Verder heb ik deze week nogmaals de broek uit Knippie 4 2010 gemaakt. Wat een fijn en mooi slank model is dat. Ik heb hem nu 3 keer gemaakt, maar toch zijn ze steeds net iets anders.
Patrick had al een Cars broek, maar die is door het vele dragen en wassen al aardig versleten...Hij was dus erg blij met deze nieuwe versie.
Daarbij heb ik nog een giletje gemaakt uit een oude Knipmode uit november 1999. De buitenkant is van mooie donkerblauwe rib en de binnenkant is van ee dunne katoen, die er mooi bijpast. Ik vind hem heel mooi gelukt en vond het ook leuk om te maken, behalve die zijnaadjes, die met de hand moesten...
Als setje voor komende dagen doe ik er nog een mooie witte blouse bij, die had, ik nog en dan loopt Patrick er ook weer mooi bij.
Voor Wendy had ik nog leuke kleren in de kast hangen, dus die is later weer eens aan de beurt. De komende dagen houdt ik even een naaistop, om lekker rustig van de Kerstdagen te kunnen genieten.

Dan rest mij nog 1 ding:

Iedereen Goede en Gezegende Kerstdagen toegewenst en veel geluk en naaiplezier in het nieuwe jaar!

1 opmerking:

  1. Hennie, wat een prachtige kledingstukken heb je nog gemaakt! Het gilet is ook leuk geworden!
    Fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar gewenst!
    Groet, Hennie

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails