vrijdag 20 augustus 2010

Zomerjurkje


Hierbij het zomerjurkje van mijn tante dat ik deze week heb afgemaakt. Gelukkig kan ze er nog even van genieten met dit mooie weer en anders met een jasje en een legging is het ook nog goed te doen.
Het is al een patroon uit een oude Knipmode. Ik geloof uit 1996. Maar nog helemaal lekker voor nu. Ik heb hem ook 2 keer voor mezelf gemaakt.
Heb alleen wat moeite met de zoom van de jurk. Ik heb sinds kort een tweelingnaald, maar dat wou toch niet helemaal lukken. Daarom heb ik het nog maar op de 'ouderwetse' manier gedaan. Aflocken en dan met een enkel stiksel afzomen.

Vandaag ook de nieuwe Knippie ontvangen. Staan wel leuke dingen in voor de kinderen voor het nieuwe schooljaar. Maandag maar weer wat stofjes en bandjes inslaan op de markt en eind september weer op het stoffenspektakel in Zwolle!

5 opmerkingen:

 1. Leuk meid!!

  Wat is het probleem met de dubbele naald??
  Ik gebruik hem heel veel, een super uitvinding!!

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Thea,
  Als ik de tweelingnaald gebruik, trekt de stof naar elkaar toe, waardoor je een soort bobbel in krijgt en dat wordt niet mooi. Misschien moet ik de draadspanning wat losser zetten, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.
  Groetjes Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk printje heeft het jurkje zeg. Heel mooi gemaakt.

  groetjes Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk jurkje! Kan ik patroon misschien krijgen of staat het ergens op internet?

  groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee Hennie , leuk hoor die site van jou, en ik heb mijn zomerjurk zien staan, hij zit lekker en inderdaad met een jasje erop en een legging eronder kan ik er nog wel mee door, nog super bedankt en nog heel veel succes met je handwerk,
  groetjes Gerrie.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails